10 השלבים לפיתוח אפליקציה שכל מפתח חייב לדעת
10 שלבים לפיתוח אפליקציה – הדרך המושלמת למופע טכנולוגי
אם חשבתם שפותחים אפליקציה זה ככה, פשוט לוחצים על כפתור קסם, אתם כנראה חקיינים בבישול המולקולרי או גרים בכוכב אחר. פיתוח אפליקציה זה כמו הכנת קוסקוס – נדרשים סבלנות, תכנון והכנה מוקדמת, ובלי קשר, הסיכוי שתתפוס את עצמך אוחז בקנקן חומוס במקום בקנקן גרגרי חומוס הוא גבוה. אז יאושרתם? בואו נצא לדרך!
שלב 1: לחשוב על רעיון – מתי אחרון ששמעתם על רעיון שאינו גאוני?
כמו כל מה שנתפס כגאוני בעולם הפיתוח, גם כאן הכל מתחיל ברעיון. אבל לא סתם רעיון, אלא כזה שיהפוך חיי אנשים לקלים יותר, יגרום להם לחייך או לפחות לא להרים גבה. האם יש פתרון לבעיה יומיומית? האם יש קונספט שלא היה שמור באף אפליקציה מוכרת? אם התשובה היא "כן", אתם בדרככם להצלחה!
שלב 2: מחקר שוק – האם אנשים באמת רוצים אפליקציה כמו שלכם?
לאחר שחשבתם על רעיון המבריק, הגיע הזמן לבדוק את מידת רצינותו של הרעיון הזה. תשאלו שאלות! חפשו אפליקציות דומות בשוק, חקרו את המתחרים שלכם ובראיאה רחבה, גם את הכוכבים היותר נוצצים. האם הם מצליחים? אם לא, מה השתבש? הקפיצה למים עמוקים בלי לבדוק את עומקם עלולה לעלות לכם ביוקר.
- מה המתחרים מציעים ומה אני יכול להוסיף?
- מהם החולשות של המתחרים?
- כיצד אוכל לבנות קהל יעד אמיתי?
שאלות ותשובות
תשובה: צאו לרחובות, דברו עם אנשים, קראו מאמרים, תראו מה הפצות חברים בפייסבוק (כן, גם זה נחשב).
שלב 3: תכנון ראשוני – פשוט להתחיל למשוך קווים
מה עושים עכשיו? סוללים תוכנית! זה לא אומר שזו הסקיצה הסופית, אבל זה בהחלט שלב חשוב. סכמו מה הפונקציות המרכזיות שתרצו לכלול, אילו מסכים יהיו באפליקציה והאם כל זה בכלל מחובר לרעיון הראשוני שלכם. זכרו: לפחות בעיני העצמאים שכותבים כאן, אין דבר שנקרא "רק משיכת קווים". הכל מתוכנן!
שלב 4: עיצוב – איפה האסתטיקה שלכם?
עכשיו תורם של המעצב! גם אם אתם לא מעצבים, שווה לשלם למישהו שיודע מה לעשות עם צורות וצבאים. אתם רוצים שתהיה לאפליקציה שלכם נראות מקצועית, אחרת היא תיראה כמו כרטיס ביקור של חשמלאי בשולחן של שיפוצניק. אסתטיקה קובעת! באמת.
שלב 5: פיתוח – ראשית, קוד קוד קוד!
בשלב זה, נכנסים לחדר המחשבים, שולפים את הידע שלכם בשפת קוד ומתחילים לקבץ את כל הצורות שהכנתם, הכל לרקע של נודניק שחולם להיות ביורוליג. פיתוח אפליקציה ילוו אתכם במשך מספר חודשים, כנראה שגם נוסטלגיה תחזור אליכם משיבה, בואו נחשוב על זה – ביצים קשות, בהצלחה.
שלב 6: בדיקות – כשתוכנות טועות
הגעתם למילה המפחידה – בדיקות. כן, גם לא אף אחד לא אוהב לבדוק את העבודה הקודמת שלו, אך בדיקות הכרחיות. בחנו כל פיצ'ר, כל מסך וכל פריט. איך הממשק עובד? האם האפליקציה מתמוטטת ברגע שאתם מנסים לשלוח הודעה או לסיים רמה? אין מקום לטעויות פה!
שלב 7: השקה – יופי, עכשיו תציפו את העולם
כשהכל בדוק ומוכן, הגיע הזמן להשקה. זה כמו לזרוק מסיבת יום הולדת ענקית בלי לאכול עוגה. זהו! שיווק האפליקציה שלכם מתחיל, ואתם הופכים לחמושים עם האלבום החדש – לא שכחתם לארגן מימון, נכון?
שאלות ותשובות
תשובה: שיווק חכם, חנויות אפליקציות והחברים שלכם – זה מתכון ליצירת בלגן!
שלב 8: שיווק – עשה זאת כמו הורים ביום הורים
אחרי שהשקעתם את כל הזמן והמאמץ, הגיע הזמן להניע את האפליקציה שלכם. התחילו בשיווק. פרסמו מידע באינטרנט, סביר להניח שאם לא עשיתם זאת כבר עם השקת האפליקציה, כנראה שתצטרכו לעבוד קשה על מנת למשוך קהל. לא המרמרנשים שלכם מגיעים דרך הפיד של הפייסבוק, אלא קודם כל דרך מודעות ממומנות.
שלב 9: לחגוג – זמן לעשות סלפי
וואו! אתם סוף סוף בשלב שבו אפשר לחגוג. אתם מתלהבים? יופי! אחרי כל העמל, המאמץ, הקוד המשוגע וכל מה שכרוך בכך, הגיע הזמן לקפוץ מהשמחה. החיים הם כמו פיזיקה – התפרצות בלתי צפויה של התלהבות עלולה לגרום לקונספירציות כדי להבין איך לעבור שלב נוסף עם האפליקציה.