איך כותבים קורות חיים
כבר תקופה ארוכה שאתם שולחים קורות חיים למשרות שונות אך אף מעסיק לא יצר אתכם קשר? כדאי שתעצרו רגע ותבחנו את קורות החיים שאתם שולחים למעסיקים. חשוב לזכור כי לקורות החיים יש משמעות מהותית בסיכויי הקבלה למשרה נחשקת, כך שמומלץ לדעת איך כותבים קורות חיים ואילו דברים יש להבליט, להצניע או להרחיב עליהם כדי להעלות את הסיכויים לקריאה והתרשמות מקורות החיים עד לזימון לראיון עבודה.
מה החשיבות של מבנה קורות החיים?
בנוסף למידע האישי והמקצועי המופיע בקורות החיים, יש לשים לב גם לנראות ולמבנה של קובץ קורות החיים ששולחים למעסיקים. מן הסתם מעסיקים מקבלים לידיהם עשרות אם לא מאות קורות חיים כאשר הם מפרסמים משרת דרושים, ולרוב הם אינם מגיעים לכל קורות החיים שנשלחים אליהם מסיבות של חוסר זמן וכן גם חוסר עניין והתרשמות מקורות חיים שהם מקבלים.
לכן אחד מהדברים החשובים בכתיבת קורות חיים הוא מבנה קורות החיים המופיע בצורה ברורה, הגיונית וקריאה כך שכל המידע האישי והמקצועי החשוב יופיע לעיניהם של המעסיקים והם אינם יצטרכו לחפש אותם בבליל המילים המופיעות מולם בקורות החיים.
מידע כללי ומתומצת בנוגע לפרטים אישיים
לאחר שהבנו את החשיבות של מבנה קורות החיים, יש לדעת איזה מידע חשוב לכלול בהם. החלק הראשון צריך להיות מידע אישי וכללי על מגיש קורות החיים, כאשר בחלק זה מופיע מידע רלוונטי כמו שם מלא, טלפון, ואימייל. מקום מגורים, גיל או מצב משפחתי לרוב פחות מעניין את המעסיקים ולכן אין צורך וגן חובה לציין זאת בקורות החיים.
פירוט ניסיון מקצועי
בחלק הבא יש לפרט ולהרחיב על הניסיון התעסוקתי שנצבר במהלך השנים, כאשר ההתייחסות תהיה בגוף שלישי וסדר מקומות העבודה בהם עבדתם יופיעו מהאחרון לראשון.