ניהול רשתות – על מה אחראיים מנהלי רשתות?
ניהול רשת הוא חלק חשוב בכל עסק. כל חברה צריכה לוודא שהיא מחוברת לחברות, לקוחות וספקים אחרים. ניתן לעשות זאת באמצעות דרכים שונות כגון רשתות פנימיות, רשתות ציבוריות, רשתות חיצוניות או אינטרנט.
בעבר חברות נהגו להשתמש במכשירים פיזיים כמו נתבים ונקודות גישה כדי להתחבר לאינטרנט. מכשירים אלו היו יקרים ומורכבים להתקנה, אך הם עבדו היטב במשך זמן רב. הבעיה העיקרית הייתה שהמכשירים הללו היו רגישים מאוד לפריצות ופריצות אבטחה בגלל המורכבות שלהם. עם כניסתן של טכנולוגיות מודרניות כמו סמארטפונים וטאבלטים, קל היה להאקרים לפרוץ למכשירים אלה על ידי שימוש בכלים פשוטים כמו Sniffers Wifi או סורקי Bluetooth. התוצאה הייתה שלחברות רבות נגנב מהן המידע היקר שלהן תוך תקופה קצרה.
הירשמו לקורס ניהול רשתות >>>
גניבת נתונים מוצפנים – אחת הבעיות הקשות לאורך השנים:
גניבה של נתונים מוצפנים היא עדיין בעיה דבר נוסף שהשתנה במהלך השנים הוא שהצפנה מעולם לא שימשה באמת כאמצעי אבטחה מלכתחילה. מכשירים שונים נשלחו עם הצפנה מובנית והיה דרישה מועטה מאוד להשתמש בה. ככזה, האקרים היו חופשיים להשתמש בכלים שונים כדי להתעסק בו ולגנוב נתונים מהמכשירים שלהם. עם זאת, הפיתוי לגנוב מידע עדיין רווח, מכיוון שהוא נותר בעדיפות גבוהה עבור האקרים ופושעי סייבר. פגמי אבטחה בנתבים וציוד רשת אחר היו גורם מרכזי לגניבת נתונים בשנים האחרונות. כפי שצוין קודם לכן, הצפנה אינה משמשת כאמצעי אבטחה להגנה על נתונים על נתבים והתקנים אחרים כלל. מאז המכשירים האלה עכשיו יש עוד הרבה בעיות אבטחה להתמודד איתן, זה חכם עבור ארגונים להיות מודעים לפרצות אלה ולנקוט אמצעי מניעה (ופרו-אקטיביים) כדי להגן על הלקוחות שלהם.
פרטים נוספים על הקורס באתר של שיא סקיוריטי >>>
שימוש במנהלי רשתות:
מנהלי רשת אחראים לניהול תשתית הרשת. הם גם אחראים לתחזוקה ואבטחת הרשת. מנהל רשת הוא תפקיד הדורש יכולת לפתור בעיות רשת ולתקן אותן.